• Legg inn dine kontaktdetaljer og vi vil ta kontakt med deg så snart vi har mulighet.

  • Vennligst huk av for å verifisere at du er et menneske.
 In Aktuelt

For 15 år siden fikk Øystein en god idé – Nå har han 150 ansatte

På en guttetur til Italia ble drømmen om Bypost første gang lansert. Nå har det gått 15 år og veksten har vært eventyrlig.

-Denne reisen har vært et eventyr, et eventyr vi nesten ikke turte å tro på, forteller gründer og grunnlegger Øystein Isaksen.

Bedriften startet i 2006 med en bil og en ansatt. I dag har Bypost over 150 ansatte, 60 biler og fem kontor fordelt i Sør-Norge. Bypost omsatte for 226 millioner kroner i 2020, og står i dag på et solid økonomisk fundament. I gjennomsnitt det siste året har Bypost hentet i overkant av 105.000 brev om dagen.

 

Med hjerte for post

Isaksen var bare 17 år da han banket på døra til Posten Norge og fikk jobb som lørdagsvikar. I tillegg hadde han fast jobb som blikkenslager hos Alfred Nome på bunn av Snipetorp i Skien. – Posten var en veldig fin arbeidsplass i de 20 årene, og jeg trivdes godt. Jeg fikk mye god erfaring og kompetanse som jeg tok med videre til oppstarten av Bypost.

 

Guttetur til Italia

Ideen om Bypost lå i støpeskjeen, og Isaksen valgte å si opp jobben i Posten etter 20 gode år. Ideen han lenge hadde tenkt på var å tilby hente- og bringetjenester av post på faste distribusjonsruter. Det var på en guttetur til Milano ideen først ble lansert. Isaksen la frem ideen for reisefølge, og to av dem som likte ideen var Geir Olav Lia og Ben Roger Elvenes. De ville gjerne bli med på reisen, og startet Bypost sammen med Isaksen i 2006. – Jeg husker det veldig godt. Det var på nyttårsaften i 2005 at papirene gikk i orden og vi skulle starte på eventyret med Bypost.

 

Startet med fem kunder

Den spede starten til Bypost begynte med en bil og en ansatt. Det var en hektisk oppstart, og på kort tid fikk Isaksen, Lia og Elvenes inn fem kunder de kunne jobbe med. Tre av disse er fortsatt kunder hos Bypost. -Vi hadde en bil, og jeg jobbet som sjåfør, daglig leder, og selger. Det var en hektisk og morsom tid.

Etter kort tid innså de ferske bedriftseierne at de måtte ha med flere på laget, og de ansatte Frode Berby som i dag er medeier.

 

Tøffe fem år

Isaksen legger ikke skjul på at oppstarten var tøff.

-De første fem årene var tøffe, og det var en periode hvor jeg vurderte sterkt å gi meg. Det var vanskelig å jobbe så mye som jeg gjorde og samtidig være familiemann med kone og tre barn. Og det er ikke til å legge skjul på at det var tøft økonomisk.

Men etter syv år begynte Bypost å ekspandere. Etter å ha jobbet noen år med markedet i Grenland og nedre Telemark ble Vestfold med på reisen. Det var da ballen virkelig begynte å rulle. Nå har Bypost fem kontor i Norge, og ønsket er å åpne enda fler. Bypost har kontor i Skien, Barkåker, Drammen, Kongsberg og Oslo. I Bergen har Bypost en samarbeidsavtale hvor de ønsker å få inn egne bud og biler på sikt.

 

Før og etter Postmesteren

I 2012 merket ledelsen i Bypost at ting gikk for sakte. De hadde ikke kapasitet til å ta imot nye kunder og de tre maskinene de hadde stående i lokalene i Skien var sprengt. Det var på tide med en ny maskinpark som kunne håndtere større volum.

Isaksen liker å si at Bypost hadde en epoke før og etter Postmesteren. Postmesteren er en frankeringsmaskin som gjøre jobben mye raskere og mer effektivt.

-Jeg har en god kunde/leverandør som tipset meg om Postmesteren. Vi hadde et stort behov for en bedre maskin, og skulle vi få inne flere kunder var vi helt avhengig av en raskere maskin med nyere teknologi.

 

Doblet volumet

Isaksen kom i kontakt med svenske Johan Widerberg og Christian Solberg som begge jobbet for den svensknorske postleverandøren Neopost. De hadde god kjennskap til maskinen. Etter kort tid var avtalen i boks og Isaksen hadde fått på plass en splitter ny maskin. De gamle maskinene ble sendt i retur, og spenningen var stor da de skulle teste Postmesteren for første gang.

-Vi var ganske skeptiske og lurte på om vi hadde blitt lurt, men det hadde vi heldigvis ikke. Det ble starten på en ny epoke for Bypost. Vi doblet volumet med den nye maskinen. Jeg liker å si at Bypost hadde en epoke før og etter Postmesteren.

Alt av fakturering ble digitalt og maskinen er i bruk den dag i dag. Bypost har kjøpt inn ni maskiner siden 2012.

På denne tiden endret eierskapet seg i Bypost. Ben Roger Elvenes gikk tilbake som bankmann. Johan Widerberg og Christian Solberg er i dag ansatt i Bypost som Key Account Manager og Salgssjef

 

Utvikling i fokus

Isaksen har alltid hatt en visjon og drøm om å utvikle Bypost. I fjor høst solgte de 51 prosent av firmaet for å sikre verdiene de har bygd opp de siste 15 årene. Terje Moen tok over jobben som daglig leder i november 2019.

-Det er viktig for meg å knytte til meg mennesker som er bedre enn meg selv. Jeg klarer ikke å finne opp alt kruttet selv. Vi har virkelig tro på de som har kjøpt seg inn, og vi er sikre på at de vil utvikle Bypost i riktig retning sammen med oss. Målet vårt har alltid vært å bli større, og med nye eiere på laget ser vi lyst på fremtiden, sier Isaksen.

I slutten av september blir det fest for de ansatte i Skien fritidspark. Da skal Bypost feire 15 år i bransjen.

Kontakt oss

Kontakt oss

  • Legg inn dine kontaktdetaljer og vi vil ta kontakt med deg så snart vi har mulighet.

  • Vennligst huk av for å verifisere at du er et menneske.